Voor ik mijn creative agency Perfect Story opstartte, werkte ik in dienstverband als marketingverantwoordelijke in enkele grote bedrijven. Toen ik eindelijk na jaren twijfelen uit mijn gouden kooi vloog en in het ondernemerschap stapte, dacht ik dat ik het walhalla van absolute vrijheid had bereikt. Maar heel eerlijk, niets bleek minder waar.

De realiteit bleek een overvolle agenda met de ene deadline na de andere en ikzelf? Ik bleek de strengste baas voor mezelf te zijn. Net daarom kijk ik heel hard uit naar de workshop “Tem je tijd” op 9 maart met tijdsexpert Anouck Meier. Zij creëerde deze workshop exclusief voor Ladies On The Road naar aanleiding van Internationale Vrouwendag. Omdat er geen groter cadeau is dat je jezelf als vrouw, als onderneemster kan geven dan zelf de ownership terug claimen over je tijd. Jouw tijd, jouw leven, jouw regels.

Anouck bundelde alvast enkele tips zodat je nu al aan de slag kan gaan om jouw tijd te temmen.

#1 Denk op voorhand na

Maak van plannen een routine. Meer nog: zet het in je agenda en zorg dat je hebt bedacht wat je gaat doen voordat je het moet doen.

Plan je dag, plan je week, plan je maand, plan je jaar. Zorg dat wat je dag in, dag uit doet in lijn ligt met je prioriteiten. Want jouw prioriteiten, dat is wat jij wil en wat jij verlangt van jouw business. Kies met intentie en denk proactief na waar jouw kostbare tijd naar toe gaat in plaats van je agenda te laten kapen door anderen hun prioriteiten.

Er bestaan geen “goede” of “slechte” beslissingen, enkel beslissingen

#2 Beslis en keer niet terug op je beslissing

Tobben over een beslissing die je moet nemen kan gigantisch veel mental space innemen. Train jezelf in beslissingen nemen en bij je beslissing blijven. Onbeslistheid is het tegengestelde van productiviteit.

Er bestaan trouwens geen “goede” of “slechte” beslissingen, enkel beslissingen. Stel beslissingen nemen niet uit en kijk niet achterom eens je een beslissing genomen hebt. Onwards!

#3 Neem actie

Als je iets wil doen, doe het dan gewoon. Denk niet: ik ga eerst nog een extra opleiding volgen, ik moet eerst nog extra research doen, ik wil eerst nog mijn idee aftoetsen. Nee: zelfs als je niet 100% weet hoe je iets moet aanpakken, onderneem actie.

Je leert al doende veel sneller wat werkt en wat niet werkt en je kan instant bijsturen. Laat je niet tegenhouden door perfectionisme: niet àlles wat je doet moet een 10 op 10 zijn. Als je daar de lat legt, krijg je niks gedaan.

#4 Kom afspraken met jezelf na

Als jij afgesproken hebt met je BFF om samen te gaan lunchen, zou jij haar dan laten wachten zonder iets te laten weten? Zou je bij jezelf denken “dat kan morgen ook nog wel” en de afspraak zomaar verzetten? Als jij een beetje een sociaalvoelend dier bent, durf ik wedden van niet. Not done.

Nochtans is dat wat zo vaak gebeurt met afspraken die we met onszelf maken. Ze zijn zo gemakkelijk af te zeggen en uit te stellen, maar we straffen er uiteindelijk alleen onszelf mee.

Behandel een afspraak met jezelf net als een afspraak met een ander en neem je eigen plannen serieus. It’s a game changer, believe me.

 

#5 Zeg nee

“If something is not a ‘Hell Yeah!’ then it’s a no.” Vroeger was mijn standaard antwoord op alles “ja”, ook al wist ik dat een klant of een project geen perfecte match was. De people pleaser in mezelf kon het niet aan om een ander teleur te stellen.

“Wij moeten eens een koffie drinken samen!” in combinatie met mijn enthousiaste antwoord op elk.verzoek.ever zorgde voor een agenda vol afspraken die uiteindelijk nergens toe leidden.

Eén ‘ja’ lijkt onschuldig maar het is een vermomde ‘nee’ tegen heel veel andere dingen. Nu is mijn standaard antwoord op zowat alles wat op mijn pad komt ‘nee’. En dàt is pas bevrijdend.

 

Zin om nog efficiënter om te gaan met jouw tijd? Schrijf je dan in voor de workshop “Tem je tijd” op 9 maart. Anouck combineert kritisch bevragen van hoe jij als vrouwelijke ondernemer jouw tijd besteedt met heel praktische en concrete handvaten om opnieuw zelf controle te krijgen over je agenda.

Opgelet: deze workshop is niet voor the faint of heart. Anouck haalt heilige huisjes onderuit en confronteert je met je eigen riedels, verhalen en excuses rond hoe je je tijd gebruikt (of verkwanselt). Je gaat naar huis met een set mind-blowing inzichten en kijkt voorgoed anders naar je tijd.

More inspiration

TOP
Events 0