Eind dit jaar blaast Ladies on the Road 3 kaarsjes uit en was me dit al een dolle rit. Wat in november 2021 schoorvoetend (én met mondmaskers aan) startte met een kleine groep onderneemsters in Echo Lodge in Ieper, is inmiddels uitgegroeid tot een (h)echte community.

Zoals ik vaak benadruk is Ladies on the Road (LOTR) mijn passieproject, een soort van uit de hand gelopen hobby naast mijn creative agency Perfect Story. Ok, een hobby klinkt misschien wat kneuterig, maar voor mij is LOTR mijn speelvijver, een project dat een luchtig tegenwicht biedt voor het meer serieuze werk binnen Perfect Story.

De voorbije jaren zag ik heel wat andere netwerkinitiatieven als paddenstoelen uit de grond rijzen. Sommigen groeien stelselmatig, anderen gooiden na enkele events de handdoek in ring. Maar de Ladies on the Road-community is na 3 jaar stevig verankerd in het netwerklandschap en kent heel wat trouwe fans.

Maar wat maakt LOTR nu zo uniek tegenover andere netwerken?

Vooraleer ik je op deze vraag een antwoord geef, wil ik je even verduidelijken wat Ladies on the Road niét is, want dat is minstens even belangrijk. Dikwijls ontmoet ik onderneemsters die intussen heel wat argwaan hebben tegenover netwerkevents omdat ze al een paar keer van een kale reis naar huis zijn teruggekeerd en het de investering zowel qua tijd als budget niet waard was.

1. Ladies on the Road is geen one woman show

Nee, ik ben geen podiumbeest. Ik zie het als mijn taak om de onderneemsters persoonlijk te verwelkomen en de gastvrouw te zijn, maar zelf het podium pakken, is niet aan mij besteed. Het is wel mijn missie om andere onderneemsters met een inspirerend verhaal een podium te bieden, want échte verhalen van onderneemsters zoals jij en ik, dat geeft energie.

Ladies on the Road is zoveel meer dan een netwerk

2. Geen saaie powerpoints bij Ladies on the Road

Soms kom ik op een netwerkevent waar na een uur mijn rug haast pijn doet van het stilzitten op een vaak veel te harde stoel en dit tijdens een sessie zonder een greintje van interactie. Ook dit is niet Ladies on the Road.

Op mijn events komen er weinig powerpoints aan te pas, maar delen we échte verhalen doorspekt met een flinke dosis wisselwerking met het publiek. Talks die inspireren en die je zin geven in meer.

3. Ladies on the Road is geen verkoopstunt

LOTR is geen Tupperware-demonstratie, waarbij je je nadien bijna verplicht voelt om te kopen. Met mijn events wil ik je niet aanzetten om dure trajecten bij mij te volgen, want dit bied ik niet aan. Je hoeft ook niks van mij te kopen, want ook dat is niet aan de orde.

Mijn events zijn inspirerend, motiverend en zonder enige verplichting. Net daarom betaal je bij Ladies on the Road per event en werk ik niet met abonnementsformules.

4. Ladies on the Road is geen modeshow

Een opmerking die ik vaak hoor, is dat events voor vrouwelijke ondernemers een beetje place m’as tu vue zijn. Ook dit zit niet het in DNA van Ladies on the Road.

Kom dus gewoon als jezelf in de kledij die jij leuk vindt. Is dat eerder casual of liever een tikkeltje glamour, of wie weet wel heel kleurrijk? Alles kan en niks moet.

5. Bij Ladies on the Road voel je je nooit alleen

Bij sommige dames is het een drempel om alleen naar een netwerkevent te komen, uit vrees om daar de hele avond als een muurbloempje te staan. Dankzij de ongedwongen sfeer voel je je bij Ladies on the Road meteen welkom en sta je nooit alleen aan een tafeltje. De dames die er zijn, komen net om contacten te leggen en zullen jou met plezier aan hun tafel uitnodigen.

 

Nu je weet wat Ladies on the Road niet is, rest er mij alleen nog te zeggen wat ik wel aanbied. Met LOTR neem ik toffe onderneemsters zoals jij op sleeptouw in binnen- en buitenland langs unieke plekken. Ik gun jou de broodnodige professionele me-time tijdens dag- en avondevents in Vlaanderen en meerdaagse retreats in het buitenland en dit steeds in een ongedwongen sfeer met inspirerende spreeksters op het podium en tal van toffe contacten in de zaal.

Zin gekregen om ook eens de sfeer op te schuiven? Kijk dan zeker al eens op de agenda en abonneer je op de nieuwsbrief. Zo ben je al eerste op de hoogte van alle events en retreats die eraan komen.

More inspiration

TOP
Events 0