Ik hoor regelmatig van mijn klanten van Perfect Story, maar ook van de deelnemers aan de events van Ladies on the Road dat ze fan zijn van mijn energie en mijn doorzettingsvermogen en hierdoor ook een boost krijgen.

Zien ondernemen doet ondernemen en daarom geef ik je 5 tips die je helpen om je eigen bedrijf succesvol te runnen.

Liesbeth Claeys - Perfect Story

1. Wees niet té bescheiden

Wij, vrouwelijke ondernemers, zijn véél te bescheiden. Waar onze mannelijke collega’s urenlang kunnen doorbomen over hun business, houden wij ons vaak klein en durven we amper onze successen te benoemen. Laten we afspreken dat we hier NU collectief mee stoppen.

Zet vanaf vandaag je troeven uitvoerig in de verf, praat honderduit over jouw onderneming en spreek je dromen uit. Ook zijn ze misschien nu nog ver weg, door ze te benoemen komen ze stap-voor-stap dichterbij.

2. Volg je intuïtie

De vrouwelijke intuïtie, er is al heel wat inkt over gevloeid. Intussen ben ik zelf al 3,5 jaar onderneemster en ik heb al regelmatig samenwerkingen geweigerd omdat hét gevoel niet 100% ok was. In het begin is dat moeilijk, maar eens je voelt wat dit met je doet, dan deins je hiervoor niet meer terug.

Het leren luisteren naar je buikgevoel vergt wat oefening, maar het loont echt. Dus … als je ook maar een tiende van een seconde een onbehaaglijk gevoel hebt bij een opdrachtgever, doe het niet! En het is een cliché, maar onthoud dat wanneer je een deur sluit er steeds een andere voor je opent. Je zal dus heus niet zonder werk vallen.

3. Durf keuzes maken en ga ervoor

Ik geef het toe, ook ik ben een piekeraar. Eenmaal ik mij onder mijn donsdeken nestel, verschijnen de grootste doemscenario’s in mijn hoofd. Ik heb intussen geleerd dit met een korrel zout te nemen, want die nachtelijke muizenissen zijn slechts ministormen in een klein glas water.

Wanneer ik er de volgende morgen realistisch naar kijk, dan besef ik pas hoe stom de gedachten wel waren. Piekeren is een echte waste of nachtrust. Dus maak keuzes en blijf er trouw aan en tracht je piekermomenten te beperken.

4. You never walk alone

Alhoewel we ons soms alleen voelen, vooral ’s nachts tijdens het piekeren, je bent nooit alleen! Tijdens de events van Ladies on the Road merk ik dat we allemaal met dezelfde issues worstelen. Of we nu pas komen piepen of al jaren zelfstandig zijn, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. En erover praten helpt. Horen hoe iemand dezelfde uitdagingen heeft aangepakt, werkt inspirerend en geeft nieuwe energie.
Investeer dus in sparringpartners of maak kennis met onze community.

5. Het is oké

We streven allemaal naar het perfecte plaatje dat eigenlijk niet bestaat. Ondernemen is nu eenmaal hard werken en soms zit het tegen, maar dat is ok. Weet dat succes eigenlijk het resultaat is van een opeenstapeling van tegenslagen. Niet alleen bij jou, maar bij alle ondernemers rondom jou.

Benieuwd wat Ladies on the Road voor jou kan betekenen? Stuur me een mailtje voor een virtuele koffie en ik informeer je graag.

More inspiration

TOP
Events 0