Je zal het ongetwijfeld ook al hebben gemerkt, maar de laatste tijd zie je her en der business retreats opduiken. In eigen land, maar even goed op exotische droombestemmingen. Verder kent ook het begrip workation of werkvakantie sinds corona een stevige opmars.

Benieuwd wat een workation of een business retreat voor jouw onderneming kan betekenen? Ik geef je alvast 5 voordelen in dit artikel.

What’s in a name?

Een workation en een business retreat zijn twee verschillende types werktrips. Een workation of werkreisje is ideaal wanneer je individueel aan plannen wilt werken waar je thuis niet aan toekomt. Denk maar aan het schrijven van een boek, het uitwerken van een businessplan of het uitrollen van je contentplan. Tijdens deze trip is er ook de mogelijkheid om te ontspannen of een excursie te doen. Het lijkt een beetje op het leven van een ‘digital nomad’ maar met dit grote verschil dat een workation meestal maar een paar dagen duurt. Dit alles vindt vaak plaats in een inspirerende en luxueuze omgeving. Of middenin de natuur. Een persoonlijke tip voor enkele dagen focus, middenin de natuur en niet ver van huis is Nutchell in de Ardennen. Wedden dat je boordevol ideeën terugkomt?

Een business retreat doe je daarentegen vaak in groep of teamverband. Tijdens deze meerdaagse trip, vaak rond een bepaald thema, werk je door middel van workshops aan je business, maar is er ook voldoende tijd om te relaxen.

Voordeel 1: Je bent in het gezelschap van gelijkgestemden

Waarschijnlijk heb je de leukste vriendinnen, maar met hen over je business sparren is moeilijk.  Tijdens een business retreat ben je in het exclusieve gezelschap van ondernemers die ook vanuit hun grootste passie werken. Het is bijzonder fijn om enkele dagen van ideeën te wisselen met personen die hetzelfde meemaken en vanuit hun kennis en ervaring met je meedenken. En wat dacht je van alle business kansen die je krijgt met zo’n groep ondernemers? Er komen altijd mooie nieuwe samenwerkingen uit voort én zelfs ook vriendschappen.

Afstand nemen van je business is een waardevolle investering. Misschien wel één van de beste die je kunt maken op gebied van persoonlijke en zakelijke groei.

retreat Ladies on the Road

Voordeel 2: Een workation of business retreat is een boost voor je creativiteit

Tijdens zo’n business retreat voor ondernemers of een individuele workation bruist je creativiteit en krijg je nieuwe inspiratie. Je kunt je niet inbeelden wat een andere locatie met je doet. Tel daar alle input van de andere ondernemers en de workshops bij op en je brein barst van de nieuwe ideeën.

Voordeel 3: De perfecte mix van business & pleasure

Bij Ladies on the Road zijn alle events een mooie balans van business en plezier. En ook tijdens een retreat is deze mix aanwezig. Je bent met je bedrijf bezig, maar er is genoeg tijd om te ontspannen, de streek te verkennen en culinair te genieten.

Zo trek ik met Ladies on the Road in maart 2023 richting Heuvelland voor een 3-daagse retreat rond ongetemd ondernemen en in juni 2023 richting Spanje voor een Growth Retreat.

Retreat Ladies on the Road

Voordeel 4: Je neemt echt afstand van je onderneming

Remote werken aan je business in plaats van erin, maakt echt een wereld van verschil. Je werkt met veel meer focus als je niet in je vertrouwde omgeving bent. Je kent het wel: mails beantwoorden, klanten bellen, deadlines halen… Dagelijks ben je bezig in je bedrijf omdat het zo druk is. Maar wanneer neem je nu de tijd om echt aan je bedrijf te werken? Beslissen waar je heen wilt, doelen stellen, evalueren of je doet waar je het gelukkigst van wordt, of je prijzen omhoog kunnen, nieuwe projecten en ideeën uitwerken? Waarschijnlijk niet zo veel als je zou willen. Precies dit doe je tijdens een workation of retreat. Met volle focus, zonder je druk te hoeven maken om het huishouden, de boodschappen en de kinderen die je tijd opeisen.

Voordeel 5: Een workation en business retreat zijn aftrekbaar

Afstand nemen van je business is een waardevolle investering. Misschien wel één van de beste die je kunt maken op gebied van persoonlijke en zakelijke groei. De events, maar ook de retreats van Ladies on the Road zijn volledig aftrekbaar. Dat zal je boekhouder graag horen!

Voel je het kriebelen om ook eens buiten je kantoormuren te werken? En niet te werken voor je business, maar wel aan je business? Schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief, zo blijf je op de hoogte van alle retreats.

More inspiration

TOP
Events 0