Als onderneemster hebben we heel vaak vele hoedjes op: we zijn niet alleen CEO van ons bedrijf, maar ook (plus)mama, partner, vriendin, zus, klankbord… Tel hierbij dat we hyper perfectionistisch zijn en al deze rollen ook picobello willen vervullen.

Maar wie vergeten we heel vaak in dit verhaal? Juist! Onszelf. Zorgen voor jezelf komt dikwijls op de allerlaatste plaats, meer zelfs, we komen er vaak niet eens aan toe.

Laat ons met z’n allen binnen deze community alvast één voornemen maken voor het nieuwe jaar: 2023 wordt ons jaar! Dit jaar maken we van onszelf een absolute topprioriteit. Hoe jij en ik daarin zullen slagen, dat leg ik je graag hieronder uit.

Tip 1: Doe vooral waar jij gelukkig van wordt

Vaak plaatsen we onze verplichtingen op nummer 1 en ons persoonlijk geluk op nummer 2. Time to mix things up. Ontdek waar jij gelukkig van wordt en ga dit vooral ook doen. Geluk is een gevoel waar je veel energie van krijgt en dat een ontzettende positieve invloed heeft op je leven. Zorg daarom dat er een goede balans is tussen alles wat je moet en alles wat je wil doen

Zorgen voor jezelf komt dikwijls op de allerlaatste plaats, meer zelfs, we komen er vaak niet eens aan toe.

Tip 2: Vergelijk jezelf niet met anderen

Soms lijkt het gras altijd groener aan de andere kant, maar eigenlijk is het gras altijd groen daar waar je het water geeft. Zo simpel is het! Investeer in jouw eigen leven, maak je los van wat anderen denken of hebben en je zal merken dat het gras aan jouw kant net zo groen kan zijn.

Op Instagram zie je bijna alleen maar succesverhalen passeren, ondernemersverhalen die haast te mooi om waar blijken te zijn. Trap niet in de val en laat je daardoor niet ontmoedigen. Je hebt geen idee welk pad de anderen al hebben bewandeld of welke zaken zij liever niet aan de buitenwereld laten zien.

Want trust me, bij niemand gaat alles vanzelf. We hebben allemaal wel eens een baaldag of een stevige huilbui. En daarover zwijgen we liever op social media.

Blogbericht Maak van jezelf een topprioriteit

Tip 3: Gun jezelf professionele me-time

Werken voor onze zaak doen we in overvloed, maar werk jij af en toe ook eens áán je zaak? Zit eens een dagje niet aan je bureau, maar spreek af met gelijkgestemde ondernemerszielen. Eerst en vooral zal je constateren dat het bij niemand altijd rozengeur en maneschijn is. Maar je gaat ook naar huis met een karrevracht aan inspiratie, tal van nieuwe contacten en een fris hoofd om er de volgende dag weer in te vliegen.

Klaar om jezelf op het hoogste schavotje te plaatsen?  Reserveer dan ook een plekje op één van de activiteiten van Ladies on the Road. We komen op een ongedwongen manier samen om elkaar te inspireren, te leren van elkaar en vooral ook om plezier te hebben!

Alle events vind je via www.ladiesontheroad.be

More inspiration

TOP
Events 0