#tip 1: Zorg voor natuurlijke lichtinval.

Het allerbelangrijkste voor een productieve werkplek? Veel natuurlijk licht! Hoe meer, hoe liever. De juiste lichtsterkte verhoogt je concentratievermogen en kan er zelfs voor zorgen dat je minder snel ziek wordt. Je voelt je fitter, scherper en krijgt meer gedaan.

Zet je bureau dus zeker in een kamer mét een raam en zorg voor extra verlichting voor als het wat donkerder wordt. Maar vergeet ook geen leuke sfeerverlichting. Deze geeft jouw werkruimte een extra gezellige touch. Of hang een spiegel in je bureau, deze reflecteert het daglicht.

#tip2: Houd je bureau ordelijk

Het klinkt evident, maar geef toe dat ook jouw home office er niet altijd spic en span bij ligt. Het mijne ook niet trouwens … Wel zonde, want een rommelige home office zorgt voor chaos in je hoofd en dat is dan weer slecht voor de productiviteit.

Richt je bureau zo in dat je makkelijk het overzicht bewaart. Dit kan bijvoorbeeld met brievenbakjes waarin je inkomende post, facturen, to do’s etc in sorteert. Ook handig is een wall grid. Je kan er post-its, foto’s, kleine notities aan ophangen.

Bonustip: Zorg ook voor een lekkere geur! Zeker de aroma’s grapefruit, citroen en zoete sinaasappel zorgen voor extra productiviteit.

strakke bureau met wall grid

#tip3: Hang een klok op

Als zelfstandig ondernemer weet je dat time management cruciaal is. Jij hebt perfect uitgerekend hoeveel tijd je aan welke taak of project zult geven. Die tijd ook in het oog houden? Dan moet je een klok installeren in je bureau! Het extra voordeel: jij weet perfect wanneer je even pauze mag nemen of wanneer je de kids van school moet ophalen.

Hang de klok zo op dat je er een blik kan op werpen, zonder dat je er steeds mee geconfronteerd wordt. Mocht je de klok recht voor je bevestigen, dan kan dit soms stresserend werken en lijkt alles een race tegen de tijd.

moderne home office met klok

#tip4: Zorg voor ontspanning

De boog kan niet altijd gespannen staan. Nood aan wat pauze of een brainstormsessie gepland? Dan moet je even weg van je bureau. Zorg dus zeker voor een ontspanningsruimte in je home office. Denk aan een leuke zetel, een gezellige zithoek, een schommelstoel of waarom niet een hangmat? Kortom, een plek waar jij tot rust komt, waar het leuk vertoeven is en waar de ideeën spontaan opborrelen.

home office met planten

#tip5: Creëer je eigen stek

Richt je bureau leuk in zodat je ook effectief graag in je werkruimte vertoeft. Denk aan:

  • Persoonlijke spullen zoals foto’s en souvenirs
  • Planten
  • Leuke posters of quotes
  • Fijne hebbedingetjes

Dat waren alvast onze vijf nuttige tips om van je home office een gezellige én productieve werkplek te maken. Heb jij ook nog tips ? Laat ze zeker weten in de comments!

home office met schilderijen

More inspiration

TOP
Events 0